Saffraan stamper.

Met zijn geurige lavendelbloemen, dunne groene bladeren en gele meeldraden valt de saffraan bloem op. Hij pronkt met zijn drie kostbare, 1 tot 3 centimeter lange rode stampers die zich uitstrekken over de bloembladen. Deze drie stampers in de bloesems van de krokus zijn de echte saffraan waar het eigenlijk allemaal om draait.

De stamper van de saffraan bloem moeten na de oogst worden gedroogd. Voor het drogen van saffraan zijn in de literatuur veel methoden vermeld. Het doel van het drogen van de saffraan stamper hangt een beetje af van het einddoel. Om een voorbeeld te geven kun je hierbij denken aan hoe saffraan wordt gebruikt als bekende specerij in verschillende gerechten. Als het als specerij in de keuken wordt gebruikt is de smaak natuurlijk van cruciaal belang. Als de saffraan stamper wordt gebruikt om medische redenen is juist de hoeveelheid van de belangrijkste medische stoffen van groot belang.

Bij gebruik als specerij in de keuken staan deze rode saffraan stampers bekend als het duurste specerij ter wereld.

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat voornamelijk bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

BEKIJK ONZE WINKEL
  • Vandaag besteld, morgen in huis.

  • Gratis verzending boven de €50,-

  • Niet goed, geld terug

  • 24/7 klantenservice

Best verkozen

Saffraan draadjes 1 gram.

€7,95€6,99

BEKIJKEN

Best verkozen

Saffraan draadjes 1 gram.

€7,95€6,99

BEKIJKEN

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat voornamelijk bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

BEKIJK ONZE WINKEL
  • Gratis verzending

  • Niet goed, geld terug

  • 24/7 klantenservice

Uitgelichte producten

Het drogen van de saffraan stamper.

De beste methode om de saffraan stamper te drogen is nog niet volledig bevestigd. Als een teler maar een klein aantal saffraan stampers heeft te drogen kan het voor hem/haar misschien gemakkelijker zijn om de stampers in de lucht te laten drogen. Terwijl het beter is om grote hoeveelheden stampers 60 minuten te laten drogen in een oven op minimaal 40 graden Celsius. Wanneer de stampers worden gedroogd in een oven moeten de roosters met stampers in het midden van de oven worden geplaatst. Dit om de meest optimale tempratuur te bereiken.

Stamper een maand in het donker.

Hoewel het droogproces is voltooid kun je de saffraan nog niet gelijk gebruiken. De saffraan stampers moeten eerst afkoelen en vervolgens een maand lang in het donker worden bewaard voordat het wordt gebruikt. De stampers worden voor een maand lang opgeslagen in luchtdichte glazen potten om de kwaliteit van de saffraan te kunnen garanderen. Deze potten worden in het donker en op kamertemperatuur bewaard. Dit proces versterkt bijvoorbeeld de smaak- en zoetstoffen maar ook de aroma en kleur van de saffraan.

Kwaliteit van de saffraan stamper.

De saffraan die wij verkopen importeren we rechtstreeks uit Iran. Wij staan namelijk in nauw contact met de boeren in Iran en kunnen op deze manier grade 1 kwaliteit garanderen.

Gecertificeerde saffraan stampers.

Bij ons staat klanttevredenheid centraal. Wij zorgen ervoor dat we bij elke order voldoen aan de behoefte en wensen van de consument, waarbij we voor de juiste prijs de beste kwaliteit saffraan stampers leveren. Bij ons koop je alleen ISO-gecertificeerde stampers wat getest is door het laboratorium Eurofins Scientific.

De potjes waar wij het Saffraan in verpakken zijn luchtdicht, duurzaam en van een zeer goede kwaliteit. Hierdoor kunnen wij garanderen dat de potjes niet in staat zijn om beschadigd te raken tijdens de verzending. De snelle levering gaat gepaard met een goede samenwerking met het postbureau PostNL. Tevens geldt daarom bij ons ook het motto: ”vandaag besteld, is morgen in huis!”

Wat is saffraan?

Saffraan staat bekend als het rode goud en is één van de meest kostbare specerijen ter wereld.
Lees meer.

Saffraan prijs

Saffraan wordt het rode goud genoemd vanwege de diep rode kleur van de stampers en de prijs.
Lees meer.

Saffraan stamper

De delen van de stamper wordt handmatig geoogst. Deze delen bevatten de smaak en kleurstoffen.
Lees meer.

Saffraan stamper rechtstreeks uit Iran.

Wij kunnen met trots vertellen dat wij direct contact hebben met de boeren in Iran. Dit betekent dat tijdens dit proces er geen is sprake van tussenliggende kanalen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat onze stampers van goede kwaliteit zijn en deze gewaarborgd blijven. Een combinatie van de juiste service en de juiste prijs is nergens anders te verkrijgen dan bij Gold Quality Saffron!

Saffraan.

Ben je benieuwd geworden naar het effect van saffraan of wil je precies weten wat saffraan nou eigenlijk is en wil je meer informatie over de plant? Op onze website leggen wij precies uit wat saffraan is, welke prijzen je kunt verwachten bij het kopen van saffraan en delen we leuke nieuwtjes.

De meest gestelde vragen.

Saffraan wordt gewonnen uit de Crocus sativus. Elke bloem produceert 3 drie stampers waar uiteindelijk saffraan uit voortkomt. De krokus groeit binnen Europa voornamelijk in Griekenland. Buiten Europa groeit het in Iran, Marokko en Afghanistan. Iran is de hoofdleverancier en heeft een aandeel van wel 90% in de totale wereldproductie. Lees hier meer.

Het is niet zo vreemd dat de prijs van deze kruiden hoger ligt dan de prijs van andere kruiden. Saffron kost namelijk bijna net zoveel als goud. Dat het rode goud zo’n hoge waarde kent heeft 3 redenen. De handwerk productie, de schaarste en de vele vraag. De prijs van 1 kg safraan ligt momenteel tussen de €30.000 en €40.000. Om 1 kg te produceren zijn er meer dan 150.000 bloemen nodig. Lees hier meer.

Dagelijks gebruik van saffran kan vele voordelen met zich mee brengen. De stoffen crocine en safranal zijn belangrijke elementen in dit proces is uit diverse onderzoeken gebleken. Safranal staat bekend om zijn kalmerende en anti-epileptische eigenschappen en versterkt daarbij de weerstand tegen stress.

Er is gebleken dat saffraan een positieve invloed heeft op onder andere je gemoedstoestand. Uit onderzoeken blijkt dat safraan bij milde en matige depressies net zo goed werkt als antidepressiva medicijnen. Het grote voordeel in tegenstelling tot antidepressiva is dat dit rode middeltje geen bijwerkingen komen kijken die bij antidepressiva wel optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijwerkingen zoals een droge mond of verlaagde libido. Lees hier meer.

Saffron kun je tegenwoordig in elke supermarkt of toko vinden. Echter wilt dit niet zeggen dat deze ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is. Wij adviseren dan ook om eerst goed onderzoek te doen naar de herkomst en kwaliteit. Ben je op zoek naar saffraan van de juiste kwaliteit en waarvan de crocine waarde boven de 190 ligt? Bezoek dan eens onze winkel.

Alle saffron wordt direct getest door het laboratorium Eurofins Scientific. Wij stellen puurheid voorop en hebben daarom nauw contact met Eurofins Scientific. Hier gaan gecertifieerde deskundige aan de haal met het rode goud, om te testen hoeveel Crocine het bevat en of het wel degelijk werkende stoffen heeft. Het saffron dat wij importeren is dan ook ISO-gecertificeerd.