Saffraan prijs.

Zelfs in de dure wereld van kruiden valt de saffraan prijs op. Echte saffraan van goede kwaliteit kan je zelfs meer dan €10.000 per kilo kosten. Het is dan ook niet zo vreemd dat saffraan bekend staat als ”Het rode goud”.

Al duizenden jaren is saffraan erg gewild als specerij, medicijn en kleurstof. Je hebt meer dan 150 bloemen nodig om slechts 1 gram saffraan te maken. De prijs van saffraan ligt zo hoog dat de spullen die je thuis in de kast hebt staan zelfs nep kunnen zijn. Maar wat maakt deze specerij zo duur?

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat voornamelijk bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

BEKIJK ONZE WINKEL
  • Vandaag besteld, morgen in huis.

  • Gratis verzending boven de €50,-

  • Niet goed, geld terug

  • 24/7 klantenservice

Best verkozen

Saffraan draadjes 1 gram.

€7,95€6,99

BEKIJKEN

Best verkozen

Saffraan draadjes 1 gram.

€7,95€6,99

BEKIJKEN

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat voornamelijk bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

BEKIJK ONZE WINKEL
  • Gratis verzending

  • Niet goed, geld terug

  • 24/7 klantenservice

Uitgelichte producten

De prijs van saffraan.

Saffraan wordt gewonnen uit de Crocus sativus. Elke krokus produceert 3 drie stampers die zorgvuldig met de hand moeten worden geplukt. De saffraan krokus is een bloem die maar acht dagen per jaar bloeit in de herfst. Deze minuscule oogst betekent dat de hoeveelheid die je uit elke bloem haalt ongeveer 0,006 gram is.

Omdat er geen enkele machine is die deze dunne saffraan draadjes kunnen oogsten, kan het harde handarbeid om slechts 1 kilo hoge kwaliteit te producten oplopen tot wel 40 uur. Het kweken van de planten is daarnaast ook niet echt bepaald eenvoudig.

Omdat de bloem maar acht dagen per jaar bloeit moeten de oogsters, zodra het gewas begint te groeien, snel werken om alles op tijd te kunnen plukken. En om de kwaliteit te behouden kunnen de bloemen het beste ‘s morgens vroeg worden geplukt.

Om de hoogste cijfers te halen wordt bijna de helft van de bloem weggegooid. De duurste saffraan van de hoogste kwaliteit bestaat over het algemeen alleen uit slechts de stampers. Er zal dus maar een klein stukje van de bloem overblijven wat wordt verkocht als resultaat van al dit werk.

De prijs in cijfers

Saffraan is absoluut een van de meest unieke en exclusieve specerijen ter wereld. De markt is onmiskenbaar en een van de meest welvarende op de internationale handel. Om kwaliteit saffraan te kopen, bekijk dan onze ruime aanbod aan iso gecertificeerde saffraan voor de juiste prijs

De prijzen van saffraan tegen groothandels- en kleinhandelsprijzen variëren op dit moment tussen de € 30.000 en € 40.000 per kilo. In westerse landen bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in 1974 € 2.200 per kilo. In februari 2013 kon 1,7 gram saffraan nog worden gekocht voor € 16,26 of per kilo voor € 9.560.

Saffloer

Juist omdat saffraan zo duur is, kun je begrijpen dat er nogal mee wordt gesjoemeld. Zo wordt iets als saffraan verkocht terwijl dit eigenlijk saffloer is. De saffloer wordt gebruikt als een imitatie van saffraan. Hoewel de namen niet veel van elkaar verschillen is er toch echt een groot verschil tussen de twee kruiden. Saffloer wordt vaak verkocht voor een prijs waar echte saffraan nooit voor verkocht kan worden.

Maar hoe weet je dan of je echte saffraan koopt of neppe saffloer? Over het algemeen is het te zien aan de rode kleur van de saffraan draadjes. Deze horen namelijk een diep rode kleur te hebben, maar uiteraard geldt dit alleen bij echte saffraan. Ook tussen het uiterlijk en de geur van Saffloer en Saffraan zit een groot verschil. Echte saffraan heeft een diep rode kleur en is erg geurend. Saffloer heeft daarentegen een wat geliger kleur en ruikt niet.

Wat is saffraan?

Saffraan staat bekend als het rode goud en is één van de meest kostbare specerijen ter wereld.
Lees meer.

Saffraan prijs

Saffraan wordt het rode goud genoemd vanwege de diep rode kleur van de stampers en de prijs.
Lees meer.

Saffraan stamper

De delen van de stamper wordt handmatig geoogst. Deze delen bevatten de smaak en kleurstoffen.
Lees meer.

Onze saffraan.

Bij ons staat klanttevredenheid centraal. Wij zorgen ervoor dat we bij elke order voldoen aan de behoefte en wensen van de consument, waarbij we voor de juiste prijs de beste kwaliteit saffraan stampers leveren. Bij ons koop je alleen ISO-gecertificeerde stampers wat getest is door het laboratorium Eurofins Scientific.

Saffraan.

Ben je benieuwd geworden naar het effect van saffraan of wil je precies weten wat saffraan nou eigenlijk is en wil je meer informatie over de plant? Op onze website leggen wij precies uit wat het is, welke prijzen je kunt verwachten bij het kopen van saffraan en delen we leuke nieuwtjes.

Rechtstreeks uit Iran.

Wij kunnen met trots vertellen dat wij direct contact hebben met de boeren in Iran. Dit betekent dat tijdens dit proces er geen is sprake van tussenliggende kanalen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat onze saffron van goede kwaliteit is en deze gewaarborgd blijft. Een combinatie van de juiste service en de juiste prijs is nergens anders te verkrijgen dan bij Goldqualitysaffron.com

De meest gestelde vragen.

Saffraan wordt gewonnen uit de Crocus sativus. Elke bloem produceert 3 drie stampers waar uiteindelijk saffraan uit voortkomt. De krokus groeit binnen Europa voornamelijk in Griekenland. Buiten Europa groeit het in Iran, Marokko en Afghanistan. Iran is de hoofdleverancier en heeft een aandeel van wel 90% in de totale wereldproductie. Lees hier meer.

Het is niet zo vreemd dat de prijs van deze kruiden hoger ligt dan de prijs van andere kruiden. Saffron kost namelijk bijna net zoveel als goud. Dat het rode goud zo’n hoge waarde kent heeft 3 redenen. De handwerk productie, de schaarste en de vele vraag. De prijs van 1 kg safraan ligt momenteel tussen de €30.000 en €40.000. Om 1 kg te produceren zijn er meer dan 150.000 bloemen nodig. Lees hier meer.

Dagelijks gebruik van saffran kan vele voordelen met zich mee brengen. De stoffen crocine en safranal zijn belangrijke elementen in dit proces is uit diverse onderzoeken gebleken. Safranal staat bekend om zijn kalmerende en anti-epileptische eigenschappen en versterkt daarbij de weerstand tegen stress.

Er is gebleken dat saffraan een positieve invloed heeft op onder andere je gemoedstoestand. Uit onderzoeken blijkt dat safraan bij milde en matige depressies net zo goed werkt als antidepressiva medicijnen. Het grote voordeel in tegenstelling tot antidepressiva is dat dit rode middeltje geen bijwerkingen komen kijken die bij antidepressiva wel optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijwerkingen zoals een droge mond of verlaagde libido. Lees hier meer.

Saffron kun je tegenwoordig in elke supermarkt of toko vinden. Echter wilt dit niet zeggen dat deze ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is. Wij adviseren dan ook om eerst goed onderzoek te doen naar de herkomst en kwaliteit. Ben je op zoek naar saffraan van de juiste kwaliteit en waarvan de crocine waarde boven de 190 ligt? Bezoek dan eens onze winkel.

Alle saffron wordt direct getest door het laboratorium Eurofins Scientific. Wij stellen puurheid voorop en hebben daarom nauw contact met Eurofins Scientific. Hier gaan gecertifieerde deskundige aan de haal met het rode goud, om te testen hoeveel Crocine het bevat en of het wel degelijk werkende stoffen heeft. Het saffron dat wij importeren is dan ook ISO-gecertificeerd.