Saffraan.

Saffraan, safraan, azafran saffron, het rode goud, je hebt er vast wel eens iets van gezien, gehoord of misschien wel geproeft. Met zijn geurige lavendelbloemen, dunne groene bladeren en gele meeldraden valt de bloem op. Hij pronkt met zijn drie kostbare, 1 tot 3 centimeter lange rode stampers die zich uitstrekken over de bloembladen. Deze drie stampers in de bloesems van de krokus is hetgeen waar het eigenlijk allemaal om draait.

Maar wat is het nou eigenlijk, waar gebruik je het voor en waarom is het toch zo duur? Om te beginnen wordt deze kostbare kruiden gewonnen uit de Crocus sativus. De saffraankrokus is een bloem die maar acht dagen per jaar bloeit in de herfst. Elke bloem produceert 3 drie stampers waar uiteindelijk saffraan uit voortkomt.

Om één gram te produceren zijn er ongeveer 150 krokussen nodig en meer als 150.000 krokussen om 1 kilo te produceren. Het is dan ook niet zo vreemd dat de prijs van deze kostbare kruiden vele malen hoger ligt dan de prijs van andere kruiden. Safraan van goede kwaliteit kost namelijk bijna net zoveel als goud!

De Saffraankrokus groeit binnen Europa voornamelijk in Griekenland. Buiten Europa groeit het in Iran, Marokko en Afghanistan. Iran is van alle landen de grootste leverancier en heeft een aandeel van wel 90% in de totale wereldproductie!

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

  • Toevoeging van Kalium

  • Verbetert het concentratie vermogen

  • Natuurlijke antidepressiva

  • Verhoogd het libido

  • Na 1 week al effect

Best verkozen

Saffraan draadjes 5 gram.

reviews

BEKIJKEN

Best verkozen

Saffraan draadjes 5 gram.

reviews

BEKIJKEN

Saffraan kent vele voordelen!

Saffraan staat bekend om zijn medische krachten en als specerij in de keuken.

  • Toevoeging van Kalium

  • Verbetert het concentratie vermogen

  • Natuurlijke antidepressiva

  • Verhoogd het libido

  • Na 1 week al effect

Uitgelichte producten

Kwaliteit van saffraan.

Helaas is aan saffraanpoeder moeilijk te zien of de kwaliteit goed is, dit is tevens de reden dat er vaak mee wordt geknoeid. Het is dan ook aan te raden om saffraandraadjes te kopen. Bij de saffraandraadjes kun je namelijk veel beter de kwaliteit beoordelen. De saffraandraadjes horen oranjerood tot diep rood en daarnaast goed geurend te zijn. Mocht het zo zijn dat er veel witte of bruine draadjes te vinden zijn betreft dit een slechte kwaliteit.

De kwaliteit van de saffraankrokus wordt bepaald door de hoeveelheid crocine, safranal en picrocrocine die de safraan bevat. Dit wordt gemeten en vastgesteld in het laboratorium en naar waarde ingedeeld.

Saffraan ingedeeld in 4 klassen:

Grade 1 (De beste kwaliteit. Waarde voor crocine boven de 190)
Grade 2 (Waarde voor crocine tot 150)
Grade 3 (Waarde voor crocine tot 110)
Grade 4 (De minste kwaliteit. Waarde voor crocine onder de 110)

Uit de positieve testresultaten in samenwerking met Eurofins Scientific, kunnen wij concluderen dat het safraan dat wij aanbieden puur is. Onze kruiden bevatten geen pesticiden of zware metalen en is van Grade 1. Dit betekend dat de crocine waarde boven de 210mg is gemeten.

Hoe ziet saffraan eruit?

Deze kostbare specerij herken je aan de dieprode, oranje gekleurde draden van 1 tot 3 cm lang. Het aroma van de saffraan hoort sterk en fris te zijn. Koop je bij ons saffraan? Dan ruik je bij het openen van de verpakking al meteen dat je goede kwaliteit safraan in huis hebt. Daarnaast kun je onze saffraan tot wel 3 jaar bewaren! Dus ook als je een tijdje geen gebruik maakt van deze speciale kruiden kun je de kruiden een lange tijd bewaren en zal deze een lange houdbaarheid kennen.

Hoe smaakt saffraan?

Echte saffraankruiden smaken fris, lichtzoet en aromatisch. Toch is de smaak vrij complex en voor een ieder anders te omschrijven. Uit onderzoeken blijkt dat volgens de meeste mensen de smaak te vergelijken is met een beetje honing-achtig. Terwijl andere weer zeggen dat het paddenstoelachtig en rokerig smaakt.

Al zou je het misschien niet verwachten maar saffraankruiden van goede kwaliteit zal altijd zoet ruiken, maar nooit zoet smaken. Het leuke van deze kruid is namelijk dat de smaak en geur totaal niet bij elkaar lijken te passen.

Hoe herken ik echte en neppe saffraan?

Trap vooral niet in die marktkraampjes die saffraankruiden aanbieden voor spotprijzen, dat bestaat gewoon niet. Dit omdat echte saffron simpelweg niet goedkoop kan worden geproduceerd. Vaak bieden deze kraampjes saffloer aan. De saffloer bloemen worden gebruikt als een imitatie van saffraan. Hoewel de namen niet veel van elkaar verschillen is er toch echt een groot verschil kwa uiterlijk en geur tussen deze twee kruiden.

Wat is saffraan?

Saffraan staat bekend als het rode goud en is één van de meest kostbare specerijen ter wereld.
Lees meer.

Saffraan prijs

Saffraan wordt het rode goud genoemd vanwege de diep rode kleur van de stampers en de prijs.
Lees meer.

Saffraan stamper

De delen van de stamper wordt handmatig geoogst. Deze delen bevatten de smaak en kleurstoffen.
Lees meer.

Onze saffraan.

Bij ons staat klanttevredenheid centraal. Wij zorgen ervoor dat we bij elke order voldoen aan de behoefte en wensen van de consument, waarbij we voor de juiste prijs de beste kwaliteit stampers leveren. Bij ons koop je alleen ISO-gecertificeerde stampers wat getest is door het laboratorium Eurofins Scientific.

Saffraan.

Ben je benieuwd geworden naar het effect van saffraan of wil je precies weten wat het nou eigenlijk is en wil je meer informatie over de plant? Op onze website leggen wij precies uit wat het is, welke prijzen je kunt verwachten bij het kopen van dit rode goud en delen we leuke nieuwtjes.

Rechtstreeks uit Iran.

Wij kunnen met trots vertellen dat wij direct contact hebben met de boeren in Iran. Dit betekent dat tijdens dit proces er geen is sprake van tussenliggende kanalen. Hierdoor kunnen wij garanderen dat onze saffron van goede kwaliteit is en deze gewaarborgd blijft. Een combinatie van de juiste service en de juiste prijs is nergens anders te verkrijgen dan bij Gold Quality Saffron!

De meest gestelde vragen.

Saffraan wordt gewonnen uit de Crocus sativus. Elke bloem produceert 3 drie stampers waar uiteindelijk saffraan uit voortkomt. De krokus groeit binnen Europa voornamelijk in Griekenland. Buiten Europa groeit het in Iran, Marokko en Afghanistan. Iran is de hoofdleverancier en heeft een aandeel van wel 90% in de totale wereldproductie. Lees hier meer.

Het is niet zo vreemd dat de prijs van deze kruiden hoger ligt dan de prijs van andere kruiden. Echte safraan kost namelijk bijna net zoveel als goud. Dat het rode goud zo’n hoge waarde kent heeft eigenlijk 3 redenen. De handwerk productie, de schaarste en de vele vraag naar deze kruiden. De prijs van 1 kilogram ligt momenteel tussen de €30.000 en €40.000. Om 1 kilogram te produceren zijn er meer dan 150.000 bloemen nodig. Lees hier meer over de prijs.

Dagelijks gebruik van saffraan kan vele voordelen met zich mee brengen. De stoffen crocine en safranal zijn belangrijke elementen in dit proces is uit diverse onderzoeken gebleken. Safranal staat bekend om zijn kalmerende en anti-epileptische eigenschappen en versterkt daarbij de weerstand tegen stress.

Er is gebleken dat de kruiden een positieve invloed heeft op onder andere je gemoedstoestand. Uit onderzoeken blijkt dat safraan bij milde en matige depressies net zo goed werkt als antidepressiva medicijnen. Het grote voordeel in tegenstelling tot antidepressiva is dat dit rode middeltje geen bijwerkingen komen kijken die bij antidepressiva wel optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijwerkingen zoals een droge mond of verlaagde libido. Lees hier meer.

Saffron kun je tegenwoordig in elke supermarkt of toko vinden. Echter wilt dit niet zeggen dat deze ook daadwerkelijk van goede kwaliteit is. Wij adviseren dan ook om eerst goed onderzoek te doen naar de herkomst en kwaliteit. Ben je op zoek naar saffraan van de juiste kwaliteit en waarvan de crocine waarde boven de 190 ligt? Bezoek dan eens onze winkel.

Alle safraan wordt direct getest door het laboratorium Eurofins Scientific. Wij stellen puurheid voorop en hebben daarom nauw contact met Eurofins Scientific. Hier gaan gecertifieerde deskundige aan de haal met het rode goud, om te testen hoeveel Crocine het bevat en of het wel degelijk werkende stoffen heeft. Het saffron dat wij importeren is dan ook ISO-gecertificeerd.